Categories
Google

Първите добавки за Google+

Loading

Google+ project

Само няколко дни след пускането за полеви изпитания, дори още преди да е достъпно API за разработки, вече са факт първите скриптове, приложения и допълнения за Google+. Което идва да покаже, че интересът към проекта е значителен. Със сигурност с времето ще се появят и още много други, предлагащи различни функционалности.

Google+ shortcut app

Google+ App shortcut

Това приложение за Google Chrome е обикновена препратка към Google+. На мен ми е полезно, защото от известно време правя опит да използвам уеб без адресна лента. Полезно е и за онези, които използват раздела с приложения, за да достъпват любимите си и най-често използвани сайтове или пък за онези, които не искат да пишат URL.

Google+ оповестяване в Google Chrome

Google+ Chrome notifications

Полезно разширение за Google Chrome, особено за онези, които искат да са в течение какво се случва в Google+ когато нямат отворен някой от продуктите на Google (в които е интегрирана навигационната лента).

Разширено споделяне за Google+

Share with FB and Twitter

В момента споделянето на съдържание в Google+ остава вътре, без да има възможност споделените неща да бъдат пренесени във Facebook и/или Twitter. Това разширение за Chrome добавя препратка „Send to…“ към всяко от споделянията и щом бъде натисната, отваря диалогов нов прозорец, с възможност за избор къде още да бъде споделена информацията.

Придаване на Google+ облик, подобен на познатия от Facebook

Google+ as Facebook

Ако по някаква причина обликът на Google+ не ви допада или пък твърде много харесвате Facebook, с тoзи потребителски скрипт

Застопоряване на лентата за Google+

Google+ navigation bar

Черната навигационна лента най-отгоре над всички продукти на Google е много удобен инструмент, а и позволява да се следи какво се случва из Google+. При скролиране, обаче, тя се скрива и трябва да се върнете най-горе на страницата, за да можете да се възползвате от нея. Това е леко досадно като действие. Затова има решение как лентата да бъде застопорена и постоянно видима и достъпна.

Разширението Google CSS tricks за Google Chrome прави точно това. Разширението прави и някои други промени в основния сайт (Google.com), които подобряват използваемостта.

Вашият коментар