За мен

Loading

Димитър Цонев

Здравейте, аз съм Димитър Цонев и съм дигитален изследовател. Това е моят личен сайт и блог. Някога той беше познат като „Дневникът на един Gregg“, но с времето придоби новото си име – Блогодат. Оттам – и домейнът, на който се помещава 🙂

Като дигитален стратег изследвам отблизо и анализирам развитието на дигиталния свят, следя и правя проучвания и анализи за водещите тенденции в областта и доколко те са приложими и полезни за бизнеса и за лично ползване. Някои от тях са достъпни на този сайт.

Придавам смисъл на социалния уеб от гледната точка на изследовател и анализатор (аз съм запален привърженик, както и голям критик).

Работил съм за „Стар Нейлз – България“. Опитвах се да привеждам в някакъв систематичен вид натрупаната през всичките 30 години информация и да помогна на клиентите да получат по-голяма информираност за продуктите и услугите, да подобря търсенето и предлагането на тези продукти. И всичко това – като използвам нови тактики и технологии (установени или експериментални).

От началото на 2018 година съм Длъжностно лице по защита на личните данни (DPO) в „Стар Нейлз – България“ и налагам разбирането, че личните данни на нашите клиенти и контрагенти са ценен ресурс и трябва да се отнасяме с тях отговорно. Изграждам културата, че GDPR е нещо прекрасно и само може да бъде от полза за бизнеса.

Паралелно с това съм езиков координатор (за български език) в Disqus – общността от общности за комуникация. Ако виждате некоректна локализация на съобщенията на български език, вероятно имате основание да псувате мен. Имам особен интерес към превода и локализацията на WooCommerce и WordPress (приносите ми са по-отчетливи в WooCommerce).

Опитвам се да давам информация за начините, по които новите технологии могат да и оказват влияние на бизнеса и могат да се използват за подобряване на диалога с публиките. Следя за релевантността на онлaйн фирмени продукти и сайтове и правя предложения за подобряването им, за да са актуални както с водещите към момента тенденции, така и след очакваните промени в обозримо бъдеще.

Всяка фирма (трябва да) има такъв като мен, макар и длъжността да е дефинирана по друг начин. Звучи страшно, но работата е интересна, свързана е с много разговори с хора, изследване на техните нагласи, боравене с много информация.

Имам особен интерес към създаването и консумирането на новинни за мобилни устройства и по някакъв непубличен начин бях свързан със cir.ca и Prismatic. Днес и двете вече не съществуват, но наученото по време на проектите остава.

Преди съм работил като уеб стратег и анализатор за две частни фирми (в едната бях и управител). Работата в тях ми помогна да науча как се следят процесите по приемане на новите технологии (както и някои специфични за нишата) и въвеждането и представянето им пред различни аудитории. Това затвърди интереса ми в областта.

Преди това работих като Експерт „Реклама и PR“ в Драматичен театър – Пловдив, където научих, че добрият диалог е в основата на доброто приемане на предлаганите от фирмата/организацията продукти и услуги.

Можете да се свържете с мен по начините, описани на страницата за Контакти и да поговорим за следващото Ви голямо дигитално приключение.