Categories
Социални медии и мрежи

LinkedIn и новото им API за групи

LinkedIn logo

Незнайно защо, по нашите географски ширини LinkedIn не се слави с особен успех и не се радва на особена почит, популярност и използване. Бизнесът предпочита да се социализира чрез и в Facebook. Което не е непременно неправилно, но е странно предпочитание.

A LinkedIn съвсем не са за подценяване, а мрежата им е много добре изградена и поддържана. Днес те обявиха, че пускат ново API за групите си. То е достъпно на тази страница и позволява включването му във други, външни приложения.

API-то е налично в две разновидности – JavaScript и REST и поддържа няколко функционалности:

  • Извличане на груповите обсъждания и дискусии, подредени по популярност и време на публикуване
  • Извличане на информацията за членство на потребителя в групи
  • Списък с препоръчани за потребителя групи
  • Присъединяване към група
  • Взимане на участие и публикуване в ново обсъждане в група
  • Коментиране, харесване, следване на обсъждания
  • Свързване с други хора

Предлаганите възможности са доста и със сигурност от това отваряне ще станем свидетели на интересни приложения, които ще спомогнат разрастването на групите и привличането на нови членове в тях, с които да се обсъждат нови и интересни теми.

By Димитър Цонев

Аз съм Димитър Цонев и съм независим уеб стратег и анализатор — изследвам какво се е променило в дигиталния свят и как то дава отражения на бизнеса, както и за начини, по които да се подобри използването на новите технологии.

Също така съм дигитален футурист — следя за новите тенденции и начините, по които те ще окажат или вече оказват влияние на бизнеса и отделните потребители.

Повече за мен можете да прочетете на тази страница, а можете да се свържете с мен по някой от следните начини.

Вашият коментар