Categories
Google

Новите дрехи на Gоogle

Loading

За да докажат, че Google+ не е просто поредният продукт, а нещо повече – проект, който е в процес на непрекъснато разработване и подобряване, който не се простира само в поддомейна си, а и във всички аспекти, продукти и услуги на Google, Google предприемат значителна стъпка в освежаването на цялостния облик на всичките си продукти. Така освен всичко друго, постигат и едно по-добро усещане за единство и свързаност между отделните компоненти и продукти, а и единният облик ще помогне, по мое мнение, за по-лесното приемане на Google+.

Най-видими са промените в Gmail и Calendar, но Календарите не са чак толкова изполозван продукт, колкото е Gmail. Променен е и обликът на Maps, Video, Images, очертава се скоро и останалите продукти да бъдат предрешени. Страниците с резултатите от търсенето (Google Search), освен с подобрени алгоритми, също са и с новия облик. Всъщност най-голямата промяна след въвеждането на страничната лента.

Новият облик е в бяло, много бяло, сиво и червено, тук-таме – малко синьо, минималистичен по типично Google-ски начин и ненатрапчив, значително по-изчистен и съвременен от предишния. Освен това новият облик обръща и насочва потребителското внимание към съдържанието и по-лесното боравене с него. От Google предупреждават, че не са успели да изпробват и донагласят (все още) всички експерименти и приложения от Лабораторията (Labs) и е възможно някои от тях да изглеждат странно, но това е само временно.

Промененият облик е и опит за придаване на еднакво усещане при използване на различни монитори и екрани, с различни разделителни сподобности, в т.ч. мобилни устройства и таблети.

На екранния кадър по-долу е показан новият облик на Gmail, но от него може да се придобие представа за това как изглеждат и останалите продукти/услуги. Google+ можете да видите как изглежда ето тук: новият облик на Gmail

Обликът в Gmail можете да изпробвате като си смените темата и изберете една от двете нови: „Preview“ или „Preview (Dense)“.

Предвиждат се и версии в други разцветки (за Gmail), но те ще бъдат пуснати на по-късен етап.

Аз си смених облика на „Preview“ и останах наистина много приятно изненадан, много добре ми се връзваше като усещане, особено при преминаване от една услуга или продукт към друг, най-вече между Google+ и Gmail. Различни съдържания, подредени по един и същ начин навсякъде, изглеждащи еднакво. На мен редизайнът ми харесва, намирам го за добре изпълнен и обмислен в детайли, за всяко приложение.

Как ви изглежда, как го намирате? Допада ли ви минимализмът на Google?

2 replies on “Новите дрехи на Gоogle”

Вашият коментар