Младите и театъра

Случайно попаднах на някакъв амбициозен проект, наречен „Владимир Воронски. Сайт за литература и изкуство.„. Ако не си бях поставил отметка към сайта, едва ли щях да мога да го посетя отново – такива неща трябва да се разпростират в собствен домейн (и да използват favicon, различен от този на Debian). Но не за това ми е мисълта. Дори не искам да коментирам дали Joomla! е подходяща платформа за такова начинание, не искам да коментирам дизайн, оформление и т.н. Едва ли ще попадна отново там, тъй като изтрих отметките веднага след като ги пренесох тук.

На същия този сайт за литература и изкуство попаднах на дискусия, която се е заформила сред читателите — Защо никой не ходи на театър?

И следват няколко безумни мнения, очевидно оставени от хора, които не са стъпвали скоро в театрален салон. Има, признавам, и някои истини, но е безумие да се каже като цяло, че НИКОЙ НЕ ХОДИ на театър. Друг е въпросът, че изказвалите се не разбират разликата между различните изкуства (в случая – кино и театър). Което пък достатъчно добре говори за посетителите на проекта.

Не смятам да се включвам в тази дискусия там, но ако някой иска да се дуелираме вербално по темата тук, да се чувства добре дошъл.