Гераците

UPDATE: Тук има публикувано мнението ми за филма.

Силно препоръчвам българския филм „Гераците“ по едноименната повест на Елин Пелин.

Режисьор на лентата е Максим Генчев, а в ролите зрителите могат да видят Максим Генчев, Симеон Алексиев, Роберт Янакиев, Светлана Генова, Десислава Чутуркова, Николай Генчев и др.

За филма, Максим Генчев казва:

„Потопих се във времето отпреди век, за да разбера как са живели хората тогава, какво ги е свързвало и разделяло…Изчетох и много документи. Искаше ми се да проумея връзката на политиката и парите с човешкото его. Защо се стига дотам да мразиш и унищожаваш най-близките си? Същите грехове имаме и днес…“

Филмът е включен в тазгодишния 13-и Международен София Филм Фест и в София ще бъде излъчен на 16 март (понеделник) от 18:30 ч. в Дома на киното.

Пловдивчани ще могат да го гледат в рамките на 4 Международен София Филм Фест в Пловдив на специална прожекция на 15 март (неделя), в зала 1 на Лъки Синема, от 14:00 часа.

Планирам да го гледам в Пловдив.

UPDATE: Тук има публикувано мнението ми за филма.

Включете се в разговора

17 коментари

 1. Интересно е обаче да се знае, дали Максим Кренвирша заплати авторските права на сина на автора?
  Интересно е също така да се знае, дари Янакиев отстоява твърдо принципите на Бойко и Цветанов във филма? Защото филмите са все пак идеологически феномен…

 2. Интересно е обаче да се знае, дали Максим Кренвирша заплати авторските права на сина на автора?
  Интересно е също така да се знае, дари Янакиев отстоява твърдо принципите на Бойко и Цветанов във филма? Защото филмите са все пак идеологически феномен…

 3. Доколкото чух днес на пресконференцията, една десета от бюджета на филма е отишла за плащане на авторски права. А Роберт Янакиев играе страхотно, с перфектно чувство за хумор.

 4. Доколкото чух днес на пресконференцията, една десета от бюджета на филма е отишла за плащане на авторски права. А Роберт Янакиев играе страхотно, с перфектно чувство за хумор.

 5. Е сега след като го изгледа ще ми е интересно да чуя какво мислиш. Защото май видя моята реакция, за това ще пиша тези дни непременно!

 6. Е сега след като го изгледа ще ми е интересно да чуя какво мислиш. Защото май видя моята реакция, за това ще пиша тези дни непременно!

 7. @Lemon: честно казано не видях реакцията ти, но подготвям ревю, което не е дотам бляскаво, та ще сравним версиите 🙂

 8. Ами аз си излязох още на първия половин час… И моето ще е такова.

 9. Ами аз си излязох още на първия половин час… И моето ще е такова.

 10. Филма беше страхотен! Не съм компетентна да давам професионално мнение за каквото и да било, въпреки, че силно ме интересува българското кино, но в качеството ми на зрител мога да кажа, че филмът остави у мен дълбока емоционална следа!

 11. Филма беше страхотен! Не съм компетентна да давам професионално мнение за каквото и да било, въпреки, че силно ме интересува българското кино, но в качеството ми на зрител мога да кажа, че филмът остави у мен дълбока емоционална следа!

 12. На мен също много ми хареса. Максим Генчев играе невероятно. Въобще кастингът е много добър, особено при мъжете.
  Хареса ми и прочита на повестта, далеч от социалистическото й тълкуване

 13. На мен също много ми хареса. Максим Генчев играе невероятно. Въобще кастингът е много добър, особено при мъжете.
  Хареса ми и прочита на повестта, далеч от социалистическото й тълкуване

 14. Филмът е изключително съвременно направен. Максим Генчев и Симеон Алексиев са невероятни. Изпъкват с афтентичност и професионализъм. Къде другаде мога да гледам тези актьори, ако някой знае да пише.Според мен всички училища трябва да го гледат.

 15. Филмът е изключително съвременно направен. Максим Генчев и Симеон Алексиев са невероятни. Изпъкват с афтентичност и професионализъм. Къде другаде мога да гледам тези актьори, ако някой знае да пише.Според мен всички училища трябва да го гледат.

 16. зад псевдонима lemon се крие 100%-тов педерас, за негова тъга доста грозен. на стари години ще разбере какво е да си авсолютно сам, напикан и разхлабен. сигурно д.цонев ще се заеме със случая, въпреки огромния си апетит в преносен и буквален смисъл

Оставете коментар