Положението в Уикипедия – на път да стане тревожно

Не бях отварял Уикипедия от бая време. Всъщност направих една кратка редакция веднага след като се върнах от Гърция, но без да преглеждам кой какво как и защо. При днешното ми заседяване в последните промени забелязах, че от някъде са изпълзели единдвама , които, подкрепяни от трета, сформират яка дружинка. Дано бързо им омръзне, иначе положението ще стане тревожно.

Включете се в разговора

6 коментари

  1. Не бих се тревожил на този етап. Обикновен възпалителен процес, тъкмо ще се види как работи имунната система. 🙂

    Пораженията дотук са минимални – 20-30 статии, отклонени НГТ, и повишен шум по беседите (но под максималните нива, които сме виждали).

  2. Не бих се тревожил на този етап. Обикновен възпалителен процес, тъкмо ще се види как работи имунната система. 🙂

    Пораженията дотук са минимални – 20-30 статии, отклонени НГТ, и повишен шум по беседите (но под максималните нива, които сме виждали).

  3. А за непросветените ще обясниш ли защо всъщност става тревожно положението?

  4. А за непросветените ще обясниш ли защо всъщност става тревожно положението?

  5. Ами най-общо казано – мине се не мине известно време и в Уикипедия се показва някой с наполеонов комплекс, който смята, че неутралната гледна точка (особено важна за Уикипедия) не важи за статиите, които създава или редактира, че е единственият, който знае нещо по дадената тема. Оттам произлизат куп редакционни войни, дълги разговори по беседи и чатове и т.н. разсейващи неща. Възвръщането на статиите към нормалното им неутрално състояние след това е досадна задача… та такива неща се случват наоколо.

  6. Ами най-общо казано – мине се не мине известно време и в Уикипедия се показва някой с наполеонов комплекс, който смята, че неутралната гледна точка (особено важна за Уикипедия) не важи за статиите, които създава или редактира, че е единственият, който знае нещо по дадената тема. Оттам произлизат куп редакционни войни, дълги разговори по беседи и чатове и т.н. разсейващи неща. Възвръщането на статиите към нормалното им неутрално състояние след това е досадна задача… та такива неща се случват наоколо.

Оставете коментар