Categories
Mobile

Forecast

Loading

Update: 29 юни 2012 – Forecast спира да съществува!

Преди време Деси беше писала за обичта си към Foursquare и за това как новите (дигитални) канали помагат за офлайн комуникацията между хората. Тя споделя, че благодарение на Foursquare (и вместо да разчита на случайността, а предизвиквайки я), е успяла да се види с приятели и да обменят идеи и да се забавляват.

Foursquare позволява това – съобщава на приятелите ви къде сте в момента, и ако са наоколо и са свободни, можете да се видите. Понякога това е ограничаващо и недостатъчно – все още не водим дотолкова силно планиран живот, но да разчиташ на случайността, за да се срещнеш с приятели, често не е достатъчно. Какво ще кажете за възможност да кажете на приятелите си къде планирате да бъдете и кога?

Тук идва на помощ мобилното приложение Forecast (налично за iOS и Android). Работи паралелно с Foursquare, а не въпреки него и разработчиците са се постарали за добра комуникация между двете. Да, за да се използва Forecast, необходимо е ако не инсталиран Foursquare, то поне регистрация там. След което могат да се кроят планове за срещи. Защото е и по-лесно, а и удобно да се срещнеш с някого след, да речем два часа, отколкото да зарежеш всичко, което вършиш, за да се видите.

След стартирането, приложението показва вече планираните мероприятия на приятелите от Foursquare, които използват и Forecast. От тук лесно може да се види кой какво е намислил, къде ще ходи и кога, за да се направят планове за срещи.

Лесно можете да видите какви планове имат приятелите ви:
Forecast forecasts details

…или да създадете свои и да ги поканите да се включат:
Venue Time selection

Така със сигурност няма да изпуснете никое от страхотните предизвикателства, които си струва да се изживеят с приятели. Отделно, че всички планове, които направите, ще бъдат изпратени на приятелите, за да могат да се напаснат програмите.

Като допълнение, когато дойде време за споделеното място на което потребителят е планирал да бъде, приложението изважда потвърждаващо съобщение, с което пита дали потребителят е успял да стигне до планираното място и ако да, предлага възможност за отбелязване във Foursquare (директно през приложението).

Малко и полезно приложение, с което се работи лесно, интуитивно, без много и излишни функционалности – само възможността за планиране на срещи с приятели и, когато това се случи, възможност за отбелязване във Foursquare.
Не губи потребителското време, но пък дава възможност за още по-интересното (пре)откриване на света и нови места с приятели.

Защо да му дадете шанс? Защото колкото и да предизвиквате съдбата, понякога е по-добре нещата да бъдат предварително планирани и уговорени – и срещите ще бъдат наистина удовлетворяващи и пълноценни, защото никой няма да бърза да навакса спонтанно зарязаните дела.

Вашият коментар