Categories
Mobile

BGmaps beta 1.19 [Android]

Loading

На 8 юни мобилното приложение на BG maps за Android е било обновено до версия 1.19 (бета). Ето какво се е променило от последната версия:

Новата версия оправя проблем с нестартиращото приложение при някои устройства и добавя общ стил на иконите за обекти. Притежателите на таблети (Honeycomb устройства) могат да се възползват от добавения бутон „меню“ под списъка на обектите.

Добавена е възможност за предварително запазване на карта на текущ град или обща карта на България. Това се случва от Меню > Настройки > Запазване на карти. Това е полезно допълнение, особено за потребители, които са инсталирали приложението върху устройства, които не разполагат с план за данни. Въпреки това продължава да се изисква наличие на връзка с Интернет за стартиране на приложението, но според BG maps намалява сериозно обема на пренесените данни след първоначално зареждане.

Добавена е и възможност за работа на приложението и в landscape режим. Това се избира от Меню > Настройки > Ориентация на екрана > Портрет или Пейзаж.

На един от официалните екранни кадри на приложението в Google Play се вижда показана реклама (сега забелязах, възможно е рекламите да са били част от приложението и в предишните версии).

Трите ми въпроса към БГ мапс (освен кога ще видим приложението красиво):

  1. Какво е нещото, което е до такава степен свръхтайно, че се налага всеки път да бъде изтегляно от сървър на фирмата, за да стартира приложението, че да се изисква задължителна връзка с Интернет? Каква е ползата от такава защита?
  2. Защо се налага ръчно избиране на позициониране на екрана, вместо да се използват сензорите на устройството за определяне на оптимално разположение? Ще видим ли това в следващата версия?
  3. Дисплей рекламата експериментална ли е и това ли е единственият начин за монетизиране на приложението?
  • Приложението в Google Play
  • Вашият коментар