Categories
Google

Дневна доза Google

Loading

В новата версия на Gmail, освен всички други подобрения, е обърнато внимание и на не особено популярния чат – освен възможността за използване на емотикони, смайлита или както там се наричат, е добавена и възможност за групов чат. За да се добави нов участник към вече съществуващ разговор (чат), се избира „Options“, „Group Chat“. Засега тази възможност трябва да се ползва предпазливо, тъй като ако новият участник използва старата версия на Gmail няма да получи известие, че е добавен в чата и няма да може да се възползва от това нововъведение.

Освен това, наред с Експерименталния Google, на някои потребители е предоставена възможността за пресортиране на резултатите от търсенето според собствените си критерии за релевантност. Нещо подобно на оценяването на препратките в социална мрежа – харесва ми, не ми харесва. Това е ценно, тъй като запазва оценяването и следващият път, когато потребителят търси за същите ключови думи, ще може да види как си е наредил препратките. Засега все още не е ясно дали направената преподредба ще влияе по някакъв (и какъв) начин на подредбата на другите потребители и дали това ще се взима предвид при следващи сортирания, но… като стане, ще се чуе.

И докато от Google яката се трудят да внасят подобрения и нови екстри, някой е останал без работа, та е спретнал Google Immortal – пародия на услуга на Google, която би трябвало да се погрижи за всичко онова, след като умрете като внимателно анализира всичко онова, което сте изписали в електронната поща, в блога си…

Вашият коментар