Блогъри пишат за театър 2?

През миналия театрален сезон захванах една инициатива – „Блогъри пишат за театър“. Бях си набелязал няколко заглавия на представления в театри в София и страната, които бих искал да гледам, но нямам възможност по една или друга причина. Заедно с bgbileti.com и театрите осигурих билети или покани и ги раздадох на някои блогъри. Срещу няколко думи за спектакъла, който им бях избрал, които публикувах в блога, а някои от тях – и на bgbileti.com. Защото смятам, че не се пише достатъчно за случващото се на театралните сцени в страната. Това беше миналата година.

Сега ме е споходила същата идея – да се пробвам да организирам за втори път подобно „мероприятие“, като идеята ми този път е да се опитам да го случвам по-често, например веднъж месечно, а поканите да давам според някакъв регламент. Отново с подкрепата на bgbileti.com и водещите българските театри. Защото все още съм на мнение, че театрите в България имат какво да предложат като качествена продукция, която заслужава своето присъствие и в Интернет. А самите театри, по един или друг повод, не успяват да си го осигурят.

Обаче възниква проблем – какъв да е този регламент, по който да давам поканите, какви правила да бъдат установени, за да може да няма ощетени, недоволни, обидени… Все още умуваме как да организираме всичко, затова, ако имате някакви идеи и предложения – давайте ги насам да ги дискутираме до края на декември, а след това – да си спретнем една блогърска театрална фиеста.