Categories
Mobile

App-окалипсис

  • Има налични 100 000 приложения в Windows Phone Marketplace (източник). Броят е бил 50 000 в края на декември миналата година и е бил удвоен само за 6 месеца.
  • Google са регистрирали 20 милиарда инсталации на приложения от Google Play. Броят им там е 600 000.(източник). Продадени са 400 милиона Android устройства, а Google регистрират по нови 1 милион дневно (по 12 на секунда!). (източник)
  • От 2008 досега Apple са регистрирали 30 милиарда инсталирани приложения. Броят на наличните приложения за iOS е 650 000. (източник) По последни данни, Apple са продали 365 милиона устройства. (източник)
  • Потребителите на смартфони (в САЩ) прекарват средно по 39 минути дневно в използване на приложения. (източник) 73% от анкетираните потребители са притеснени относно събирането на лични данни, а 55% имат притеснения за споделянето на местонахождението им чрез мобилни приложения.

app nation

By Димитър Цонев

Аз съм Димитър Цонев и съм независим уеб стратег и анализатор — изследвам какво се е променило в дигиталния свят и как то дава отражения на бизнеса, както и за начини, по които да се подобри използването на новите технологии.

Също така съм дигитален футурист — следя за новите тенденции и начините, по които те ще окажат или вече оказват влияние на бизнеса и отделните потребители.

Повече за мен можете да прочетете на тази страница, а можете да се свържете с мен по някой от следните начини.

Вашият коментар