Categories
Шум зад кулисите

Награди Икар 2010

Loading

Далеч не съм съгласен с наградите, моите очаквания бяха съвсем различни. А церемонията по връчването вместо „съдебно дело“, както беше обявено и я очаквах с интерес, не беше нищо особено. Добре че тук-таме имаше вкарано тънко чувство за хумор от страна на наградените. Ценен момент беше гледката, когато Павел Васев, директор на Народния театър, се представи за Снежина Петрова. После излезе Владо Пенев и също каза, че е Снежина Петрова 🙂 Всъщност по време на церемонията се заслушах, че Христо Мутафчиев пее добре.

Ето всъщност кои са някои от наградените. Награда за цялостен принос към театралното изкуство получи проф. Румен Цонев навръх 60-тия си рожден ден.

Главна мъжка роля

Главна женска роля

 • Мария Сапунджиева за Моли Суини, „Моли-Суини”от Брайън Фриъл, реж. Борислав Чакринов, ДТ „Стефан Киров” – Сливен

Поддържаща мъжка роля

 • Михаил Милчев за Шефлер – шеф и Шефлер – хирург, „Грозният” от Мариус фон Майенбург, реж. Василена Радева, театър „София”

Поддържаща женска роля

 • Снежина Петрова за Тя, „Гълъбът” по Патрик Зюскинд, реж. Десислава Шпатова, Народен театър „Иван Вазов”

Дебют

 • Стайко Мурджев за режисура, „Пухеният” от Мартин Макдона, Сатиричен театър „Алеко Константинов”

Майсторско техническо осъществяване на спектакъл

 • Четири стаи по идея на Алисън Андърс, Александър Рокуел, Роберт Родригез, Куентин Тарантино, реж. Неда Соколовска, Гергана Димитрова, Мартин Вангелов, Атанас О`Махони, театър ”София”

Режисура

 • Галин Стоев, „Приятнострашно” от Яна Борисова, театър „199”

Сценография

 • Деница Аргиропулос, Никола Налбантов, Ева Вентова, Петко Танчев за сценографията на „Четири стаи” по идея на Алисън Андърс, Александър Рокуел, Роберт Родригез, Куентин Тарантино, реж. Неда Соколовска, Гергана Димитрова, Мартин Вангелов, Атанас О`Махони, театър ”София”

Авторска музика или оригинално музикално оформление

 • Асен Аврамов, „Нирвана” от Константин Илиев, реж. Иван Добчев, ДКТ „Константин Величков” – Пазарджик; „ОООО – Сънят на Гогол” по Николай Гогол, реж. Маргарита Младенова и Иван Добчев, ТР „Сфумато”

Куклено изкуство

 • „Цар Дроздобрад” по Братя Грим, драматизация и режисура Ирослав Петков, Държавен Куклен Театър – Бургас

Златен глас

 • Васил Бинев за дублаж в сериала „Брак с чужденец”

Вариететно изкуство

 • Нина Зафирова за хореографията на спектакъла “Магията на танца във вариетето”

One reply on “Награди Икар 2010”

Здравейте,
Един от най-наболелите проблеми в България вмомента е безконтролното подслушване. Ние предлагаме услуга, имаща за цел да Ви защити от недоброжелателите, които ще си позволят да Ви подслушват и проследяват чрез собствения Ви мобилен телефон. На нашия сайт можете да намерите информация за услугите ни и сигурността и надеждността на технологията, която използваме, а в блога ни ще намерите и много допълнителна информация, за това как действат системите за подслушване и как да се предпазваме.
Надяваме се, че съобщението ни няма да се приеме за spam, и предварително се извиняваме ако информацията не Ви е била полезна.
CryptotelBlog

Вашият коментар