Categories
Бележки

Кометите на Камен

Loading

Камен е едва на 24. Млад и енергичен, току-що завършил. С много мечти. Една от тях е да построи сграда в космоса. За съжаление тази му мечта може да остане и нереализирана, защото Камен има сериозен проблем – страшна и рядка болест застрашава живота му.

Повече подробности можете да намерите на официалния сайт.

Запознах се с Камен на един Bootcamp в Пловдив (организиран от него). До началото на кампанията за набиране на средства не подозирах за проблема му, а и той тогава с нищо не издаде за наличието на болестта му – вероятно за да не разрушава атмосферата и целта на събирането. На това му се казва сила.

По Коледа и през целия месец декември по традиция биваме заливани с призиви да разтворим сърцата си, да бъдем добри, да бъдем хора, да бъдем милосърдни и да отделяме от залъка си, за да помагаме на хора в нужда. Цялата тази истерия я намирам за крайно лицемерна – такива неща трябва да се правят целогодишно, без много шум, не само по Коледа. Без цел извличане на дивиденти от страданието на другите. Ето защо не харесвам и не приканвам никого да изпраща SMS-и. Тази проява на пасивност е пагубна, защото малка част от сумата отива реално в сметката за лечение. Държавата прибира ДДС, мобилните оператори – печалбата си, DMS прибират комисион… Да, по-лесно е, но не е реална помощ. Ако искате реално да помогнете, разходете се до банка – днес клонове има на всеки ъгъл. Или помогнете по нестандартен начин.

През лятото ICN.bg стартираха кампания в помощ на Христо – те дариха процент от поръчките на хостинг за лечението. Аз също се включих – регистрирах си affiliate препратка в ICN и натрупаните суми от нея заминаха в полза на Христо. Писах за това.

Сега ICN отново се включват със същата кампания, този път – в помощ на Камен и през декември 5% от сумата за всички заявки за хостинг, които постъпят, ще отидат за сбъдването на най-съкровената сега мечта за Камен.

Камен заслужава помощ. Защото е от малцината в България, които насърчават предприемаческия дух и предприемаческите инициативи, а такива ценни хора трябва да бъдат наоколо, за да разпространяват позитивизма и идеите си сред нас.

Затова, тъй като в днешно време всеки има нужда от хостинг, а ICN.BG са изключително надежден доставчик (с които съм работил и с ръка на сърцето мога да препоръчам), ако регистрирате нов хостинг през личния ми линк за регистрации през декември, освен 5-те процента, които те ще дарят, към тях ще бъдат добавена и комисионната, която ми се полага – 15% за хостинг и 5% за регистрация на домейни.

Трябва да помогнем на Камен! Подайте му ръка. Оттук.

Leave a Reply