Categories
Mobile

Google Currents

Loading

Google CurrentsНа всички много им се иска Google Currents да е едва ли не „убиецът на Flipboard или Pulse“. Уви, не е. Google Currents далеч няма претенцията да бъде убиец на каквото и да било.

Google Currents стартира през декември и е мобилна платформа (Android и iOS, за телефони и таблети) за четене на новини/съдържания от любимите блогове и сайтове. Изчистен и приятен интерфейс, удобни за четене текстове. Гледайте на него като удобен за ползване на мобилно устройство Google Reader (а тъй като е продукт на Google, честито, идва с интеграция с Reader).

Ползвам Currents още откакто беше обявен, като използвах свалено приложение от друго място, не от Google Play (тогава още беше Market). Сега, след серия обновявания, приложението е налично за цял свят, за всички. Интересна е интеграцията с Google Translate, както и асинхронното и незабележимо обновяване (това беше много дразнещо преди).

Харесва ми, удобно ми е и е приятно за ползване и четене. Както казах – не е убиец на Flipboard, Zite или Pulse, а начин за удобно четене на предварително подбрани неща. Ако вече ползвате Flipboard (само iOS), Google Currents вероятно не ви трябва. Освен ако не решите да отделите най-любимите си за четене неща на отделно място, в друго приложение – както съм направил аз (имам инсталирано Pulse за купища новини, но Currents ми е за важните неща). За разлика от останалите приложения обаче, Currents не се натиска излишно да ви предлага излишно съдържание – можете да го получите, но трябва малко усилие. Целта е да имате пълен контрол върху нещата, които наистина искате да четете.

Currents е интересно приложение, което ми допада. Затова още докато не беше отворено за всички, пуснах блога си там. Ако вече сте потребители, можете да си го добавите – най-малкото защото изглежда по-красиво, отколкото някоя мобилна версия на сайта (с коитo експериментирам):

Можете да добавите блога ми като потърсите за Blogodat или от този адрес (бонус там са всички бележки, които иначе са достъпни за четене само на сайта).

Leave a Reply