Categories
Социални медии и мрежи

И още за 6-я рожден ден на Twitter

Loading

Тази бележка е допълнение към публикацията ми „Twitter – на шест“ от по-рано днес. Тя съдържа две-три идеи за развитие на Twitter, на които попаднах на други места, както и някои мои размисли и коментари към тях. Въпреки че е допълнение, обаче, тя може да съществува и да се разглежда самостоятелно, независимо от основната публикация.

ЕмДжи Зиглър е открил началото на Twitter, първия туит на Джак Дорси:

В бележката си и той изразява надежда за добре работещ архив на туитовете, както и за Timeline от туитове, които разказват история. Проблемът с времевата линия и при Facebook, и при Twitter е, че не са проектирани старите споделяния да бъдат помнени, напротив – целта беше да се заравят надълбоко, замествани от нови съдържания. Изваждането им на показ не би могло да разкаже история, още по-малко в Twitter, където споделянията са по-безлични, а евентуалните разговори – по-трудно проследими (вж. оригиналната ми публикация).

В блога InsideFacebook пък завъртат идеята около интегрирането на Twitter с OpenGraph на Facebook.

„Както Facebook навлизат в територията на Twitter с функционалности като Абонаменти, Списъци с приятели и Списъците с интереси (които са нерелевантни), Twitter трябва да обмисли начини за използване на платформата на Facebook, като средство да се защити.“

бел. авт: препратките са мои

Според Британи Даруел това би спомогнало за връщане на трафик обратно в Twitter. Аз пък не виждам как това би могло да се случи ако съдържанието бъде изнесено, а на потребителите се предлага възможност да взаимодействат с него през външна платформа.

Twitter имат как и накъде да се развиват, за да подобрят приемането на услугата, която предлагат, както и по-засилената ѝ употреба от вече регистрираните потребители. Защото изнесените числа за 6 години усилия в разработване на социална услуга и платформа са просто смешни.

Ето, вече на много места се споделиха идеи за възможни подобрения – достатъчно е Twitter просто да отпушат уши и да чуят потребителите си (но не и всички прищявки, защото всичко това ще свърши като с MySpace.).

Вашият коментар