Братя Карамазови

Има твърдение, чийто автор е спорен, според което хората се делят на 3 групи:

 • хора, които са чели „Братя Карамазови“,
 • хора, които не са чели „Братя Карамазови“,
 • хора, които никога няма да прочетат „Братя Карамазови“.

Та въпросът ми (може би към първата група) е: Колко са на брой братята Карамазови? 😈

edit: Нарочно не добавих анкета, любопитно ми е да прочета разсъжденията по темата.

Включете се в разговора

28 коментари

  1. Братята са четирима – Димитрий Карамазов – от първи брак, Иван и Альоша от втори брак и Смердяков – Смрадливата, която се подразбира, че е изнасилена от Фьодор карамазов – бащата.

 1. Колко са братята може да се научи много лесно и затова ми е странно защо питаш. Който е чел, ще знае. Аз не съм чела, но пак знам. Само не разбирам съвсем целта на занятието 🙂

 2. Колко са братята може да се научи много лесно и затова ми е странно защо питаш. Който е чел, ще знае. Аз не съм чела, но пак знам. Само не разбирам съвсем целта на занятието 🙂

 3. Абсолютно неадекватна анкета, граничеща с национално предателство!мерки!)

  Братя Карамазови са толкова, колкото трябва! Всичко останало да се препрати на ДАНС (–> да вземат мерки).

 4. Абсолютно неадекватна анкета, граничеща с национално предателство!мерки!)

  Братя Карамазови са толкова, колкото трябва! Всичко останало да се препрати на ДАНС (–> да вземат мерки).

 5. А, намек за някакви обществени събития ли е постът?

 6. А, намек за някакви обществени събития ли е постът?

 7. Извинете, все търся дълбок смисъл 🙂

 8. Извинете, все търся дълбок смисъл 🙂

 9. Четирима, ако броим и Смердяков.

 10. Четирима, ако броим и Смердяков.

 11. @Райчо: Именно заради Павел Смердяков зададох въпроса :). Очаквах стандартен отговор, без замисляне, че са трима. Защото малцина сякаш са обърнали внимание на тази подробност.

 12. @Райчо: Именно заради Павел Смердяков зададох въпроса :). Очаквах стандартен отговор, без замисляне, че са трима. Защото малцина сякаш са обърнали внимание на тази подробност.

 13. Макар и незаконен и Смердяков е син на Фьодор Карамазов, ая иаиграва голяма роля в разрухата на семейството. Така, че отговърът е – четерима

 14. Макар и незаконен и Смердяков е син на Фьодор Карамазов, ая иаиграва голяма роля в разрухата на семейството. Така, че отговърът е – четерима

 15. пламен братята Карамазови са трима – Дмитрий, Иван и Альоща .Смердяков може и да е брат, но той в романа е Смердяков, а не Карамазов.

 16. пламен братята Карамазови са трима – Дмитрий, Иван и Альоща .Смердяков може и да е брат, но той в романа е Смердяков, а не Карамазов.

 17. Братята са четирима – Димитрий Карамазов – от първи брак, Иван и Альоша от втори брак и Смердяков – Смрадливата, която се подразбира, че е изнасилена от Фьодор карамазов – бащата.

  1. Братята са четирима – Димитрий Карамазов – от първи брак, Иван и Альоша от втори брак и Смердяков – Смрадливата, която се подразбира, че е изнасилена от Фьодор карамазов – бащата.

 18. Братята са четирима – Димитрий Карамазов – от първи брак, Иван и Альоша от втори брак и Смердяков – Смрадливата, която се подразбира, че е изнасилена от Фьодор карамазов – бащата.

Оставете коментар