Categories
Социални медии и мрежи

Седмица на социалните медии

Loading

Social media week

На два пъти попитах в Twitter и Facebook дали някоя българска социална мрежа или медиа случайно не организира някакво събитие в периода 7-11 февруари 2011 г. С плахата надежда, че някоя фирма все пак е прескочила тукашните комплекси и задръжки и е решила да бъде с една идея по-отворена и открита към света. Уви, не срещнах положителен отговор или коментар; някои дори ме попитаха защо точно в този период.

Social media weekОт 7 до 11 февруари 2011 се провежда световната Седмица на социалните медии (Social media week) и е глобална платформа, която свързва хора, съдържание и разговори за водещите тенденции в социалните и мобилни медии. Тази година това ще се случва едновременно на 9 места по света – Ню Йорк, Сан Франциско, Рим, Париж, Торонто, Сао Пауло, Лондон, Хонконг и (обърнете внимание) Истанбул.

Заради бързото развитие на социалните и мобилни медии, вече седмицата на социалните медии се провежда два пъти годишно (през февруари и през септември) и е мрежа от конференции, лекции и онлайн събития. Стотици хиляди души взимат участие и спомагат за по-бързото и лесно възприемане и разбиране на ролята на социалните медии в обществото. При това всички онези, които решат да се включат в организираните събития, могат да го направят абсолютно безплатно (което в България трудно се случва).

Ето видеото, в което Тоби Даниелс говори за седмицата на социалните медии:

Повече информация, както и програмите в различните градове, има на официалния сайт.

Е, в първата седмица сме извън списъка, дали ще има желаещи да организират събитие за втората, през септември 2011? Има ли родни фирми, които са способни да се откажат от меркантилните си навици и са готови да организират нещо в полза и просветление на дигиталното ни общество? И, имаме ли какво да разкажем и с какво да се похвалим пред всички останали, които ще следят събитието онлайн по целия свят?

Update: Всички събития по света се излъчват на живо. Можете да гледате какво се случва на тях през Livestream.

One reply on “Седмица на социалните медии”

[…] This post was mentioned on Twitter by Dimitar Tsonev, Dimitar Tsonev. Dimitar Tsonev said: Напомням ви, че 7-11.02 е Седмица на социалните медии. Повече – http://goo.gl/QPq5F. Какво се случва по света – http://goo.gl/ylUZj. Яко е! […]

Вашият коментар