Categories
Софтуер

Рестарт след Windows Updates? Не, мерси!

Ако ползвате Windows XP, няма как да не сте се сблъсквали с това съобщение. И знаете колко е досадно – появява се в най-неподходящия момент и иска да си рестартирате компютъра, за да се осъвременят всички поправки по операционната система. Ако решите, че няма да рестартирате точно сега и го затворите, съвсем скоро гадното съобщение пак се показва… и така, докато не рестартирате. Досада, а?

Е, има решение. Ето как можете да го разкарате:

1. Временно разкарване на съобщението – до следващото рестартиране на компютъра

Ще ви трябва Command Prompt

Start -> Run -> cmd

Вътре трябва да напишете следната команда:

sc stop wuauserv

Това ще спре появяването на съобщението до следващото рестартиране, без да влияе на автоматичните обновявания (Windows Automatic Updates).

2. Перманентно премахване

Start -> Run -> gpedit.msc

В новоотворилия се прозорец избирате:

Local Computer Policy -> Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Re-prompt for restart with scheduled installations

Натискате десен бутон, Properties, и си настройвате според вкуса. Обаче е хубаво чат-пат да рестартирате, защото няма да знаете в кой момент Windows е инсталирал нещо от особена важност.

By Димитър Цонев

Аз съм Димитър Цонев и съм независим уеб стратег и анализатор — изследвам какво се е променило в дигиталния свят и как то дава отражения на бизнеса, както и за начини, по които да се подобри използването на новите технологии.

Също така съм дигитален футурист — следя за новите тенденции и начините, по които те ще окажат или вече оказват влияние на бизнеса и отделните потребители.

Повече за мен можете да прочетете на тази страница, а можете да се свържете с мен по някой от следните начини.

6 отговори на “Рестарт след Windows Updates? Не, мерси!”

Вашият коментар