Раздразнение

Както преди време стана въпрос, имам тримесечен абонамент-подарък за вестник Дневник, който получавам ежедневно в пощенската си кутия.

ДневникАма го получавам само когато на лелката, която разнася пощата, й е кеф – в събота и неделя не го получавам (току-що случайно забелязах, че има съботно издание; миналата събота помислих, че през уикенда няма тираж), защото си ходи на село да копа ниви, а когато вали – идва около обяд (сигурно през това време е заета в кокошарника), вместо в обичайния промеждутък от 9:30 до 10:00. Да не говорим за това, че го прави на гъз преди да го мушне в кутията – да, необходимо е да се сгъне, но не и около 128 пъти. Най-пагубно се отразява това на приложените неща – най-често списания, които хич не мясат на списания след изваждането им.

Тъпото е, че от една седмица не мога да я засека кога пристига, за да й кажа да ми звъни, за да слизам да си прибирам пощата и да я лиша от задължението да я прави на мекица – все пристига в различно време (налага се да слизам 2-3-4-5 пъти), а не мога да седна и да клеча около пощенската кутия цяла сутрин – работата ми сутрин не го позволява. Ама май ще се наложи да я дебна със снайпера, понеже друго решение на проблема не виждам.

Edit: Всъщност съботен и неделен брой може наистина да няма – на страницата за изтегляне на pdf-версията се показва броят от вчера, въпреки че е изписана днешна дата и което вероятно е довело до заблуждението ми.