По-blizoo

Blizoo.bg logo

За добро или за лошо, този блог привлича като магнит потребители на Blizoo (сещате се, отрочето, което се пръкна след сливането на Кейбълтел и Евроком), които търсят място да изкажат проблемите, тревогите си или надеждите си, свързани с компанията. Аз съм писал няколко пъти – преди много време (1 окт 2007), още бяха Евроком, когато недоволствах открито срещу рекламното им послание „на цената на качеството“, съпоставено с поддръжката, която предлагат. На 7 юни 2008 бях принуден да направя разследване и да се докопам по секретни канали до телефоните им за поддръжка. Публикувах ги на тази страница и тя дълго време (а и още) се радва на особена популярност и посещения (страницата е актуализирана и вече съдържа обновения телефон за поддръжка), тъй като тази информация липсваше на сайта на фирмата (тогава още беше Евроком).

След като се пръкна новия бранд открих, че са въвели услугата „чат с оператор“. Пробвах, неуспешно. Тогава изсипах жлъчта си срещу тях, наречена „Blizoo е далече“. Не че очаквах реакция, просто исках да си излея недоволството. С мен, обаче, се свърза мениджърът на центъра за обслужване на клиенти и след като разменихме няколко коментара тук, в блога, няколко е-писма и съобщения в Skype, достигнах до исканата от мен информация и всички щения ми бяха задоволени, наред с разни отстъпки и бонуси. Тогава отново писах за фирмата, съобщавайки неща за техническата им поддръжка, които бях научил по време на комуникацията ми с въпросния мениджър.

Последните две публикации събраха значителен брой коментари, повечето от които – на видимо недоволни клиенти. Клиенти, които по един или друг начин не са успели да се преборят с проблемите, с които са се сблъскали и не са успели да ги разрешат с помощта на техническата поддръжка. Заради неправилна комуникация. Заради наследеното натрупано недоволство. Заради променливото качество на услугите.

Все още не мога да проумея защо брандът реши да говори „на ти“ чрез нефункционалния си сайт, който очевидно аудиторията не харесва заради слабата си интерактивност и невъзможност за комуникация.
Затова публично обявих, че докато те ми говорят на „ти“, аз ще им говоря на „кифло“.

И още нещо много, много важно: Освен договора, който съм подписал, за да ми доставят услугите, които са ми необходими, по никакъв начин не съм обвързан с Blizоо. По-просто казано – НЕ РАБОТЯ ЗА ТЯХ. Всички оставени коментари както под тази публикация, така и под останалите не достигат до някой от Blizoo освен ако самите те не следят блога ми. Не може да ми бъде търсена отговорност за това, че не съм им предал за някой проблем. Аз когато имам проблем с тях, успявам да си го разреша в диалог (или викане, тропане, псуване) с тях, директно. Телефонът е 0700 43 700 – използвайте го дори при най-малкия проблем и настоявайте на тях за подобряване на качеството на услугите, за които си плащате, писането на коментари по форуми и блогове не помагат и не разрешават проблеми (освен ако не са в техния блог/форум/сайт, но пък те не предлагат такива възможности).