Categories
Mobile

Park & Go [Android]

Loading

Park&GoСлучайно попаднах на приложението Park & Go (за Android). Видях, че беше споделено във Facebook от няколко мои приятели. Въпреки че не съм шофьор и реално не решава мой проблем с паркирането в Синя зона, реших да го инсталирам и изпробвам.

Време е и Пловдив да бъде добавен към градовете, в които може да се заплаща паркиране чрез SMS. (това не е проблем на разширението, а на градкста управа)

Приложението е пъргаво, движи се добре, работи както се очаква да работи, интуитивно и удобно. С изненада установих, че е проектирано и замислено да се работи с него с една ръка, в движение – това е прекрасно! Не е от типа приложения, с които боравиш на спокойствие, с две ръце и с цялото си съсредоточение.

Освен това изглежда красиво, много красиво! През цялото време имах натрапчивото усещане, че върху дизайна е хвърлен много труд и старание да изглежда отлично. Не е съвършен, има дребни неща, които могат да се доизкусурят, но като цяло усещането е прекрасно. Дори имах усещането, че е чуждо приложение (което не е хубаво – за много голяма част от българските приложения, които изглеждат грозно! Ако вашето е красиво – пишете ми да го видя)

Park & Go е разработка на Vereo, фирмата-създател на системата за SMS паркиране в Синя зона (собственик и на eBG.bg1).

Може би нещото, което ме подразни най-много, беше използваното повелително наклонение (което недолюбвам при употреба в софтуер) в съобщенията и ще пиша на разработчиците от Vereo мнението си за това.

Няколко неща от описателната страница на приложението, които разкриват очакваните възможности и функционалности:

  • „Park & Go“ може да управлява заплащане на Синя зона за повече от един автомобил чрез настройване на желано време за паркиране на всеки от тях по отделно. Приложението се грижи да изпраща по един SMS на всеки изминал час до изтичане на зададеното време. Във всеки момент потребителят може да удължи или съкрати времето за престой на Синя зона, както и да спре веднага Синя зона. За всеки изпратен SMS и преди изтичане на времето за престой приложението известява потребителя. Извън работното време на Синя зона приложението няма да позволи изпращане на SMS.
  • „Park & Go“ предоставя възможност за запазване и визуализация върху карта на местоположението на автомобил, както и намиране на маршрут до него.
  • С „Park & Go“ можете да управлявате времето за престой и местоположението на автомобила си, когато паркирате на места, различни от Синя зона.
  • В приложението лесно намирате местоположение и маршрут до наказателни паркинги за всеки град и бързи телефони за връзка с дружествата за градска мобилност.

В следващата версия приложението „Park & Go“ ще предоставя допълнителни статистически възможности за паркирани коли.

Отново: Отлично приложение, безценно за шофьори, които паркират в сините зони на поддържаните градове. Поддържа версии на Android по-големи от 2.1 и може да се изтегли безплатно от Google Play.


Show 1 footnote

  1. Disclaimer: Бившата ми фирма – ММТ.БГ ООД имаше договор с eBG.bg за електронни разплащания

Вашият коментар