Categories
Театър

Фестивалът:Началото

Loading

Бяхме с Донка на откриването на „Сцена на кръстопът“ на Античния театър. Щяхме да гледаме мюзикъла „Оливер“, селектиран за откриването. Така и почти не го гледахме, седяхме на бира на Арената и само хвърляхме по едно око към сцената.

След традиционната реч реч на Стефан Данаилов, тримата „Мъже в черно“ – той, Анастас Бадев и Емил Бонев (последният само присъстваше), светлините угаснаха, музиката на заведението спря, за да могат зрителите (които се оказаха страшно много; нещо, което не очаквах) да гледат представлението. Или заради това, че бях на бира, а не седнал на седалка срещу сцената, или заради това, че някои партии бяха предварително записани, на мен „Оливер“ не ми хареса – разбира се не съм го гледал детайлно, само кратки погледи през решетката, но нещо не ме грабна, не успя да ме спечели. А имаше възможност да влезна и да го изгледам докрай. Но си предпочетох бирата.

Прекрасно е, че се видях с куп стари приятели – такива, с които не се бях виждал отдавна – не само колеги от театъра, но и такива, с които не се бях виждал и от по-рано.

Вашият коментар