Categories
Mobile

Facebook Pages Manager [Android]

Loading

След като все повече и повече потребители по една или друга причина предпочитат или се налага да достъпват Facebook през мобилни устройства, няма как голяма част от тях да не притежават или управляват Facebook страници. През основното приложение управлението на страници не е най-комфортното преживяване, затова в края на май 2012 беше пуснато отделно приложение, което позволяваше по-удобното поддържане на контакт с феновете и обновяване, както и преглед на последните статистики. Тогава приложението беше налично само за iOS (и по-конкретно за iPhone), но преди дни Facebook пуснаха за по-широко изпробване приложение и за Android.

На този етап приложението е достъпно за изпробване само в Канада, Австралия и Нова Зеландия, но се очаква скоро да бъде пуснато официално за повече държави. Ако нямате търпение и искате да заобиколите ограничението и да управлявате страниците си в движение, можете да изтеглите apk от този адрес (или от нишката в xda-dev).

Приложението все още е доста бъгаво, дори и леко тромаво, но предполагам това с времето ще бъде коригирано, а грешките – отстранени. Иска ми се да се добави и възможност за спиране на push notifications изцяло, не само за през нощта. Бих се радвал и да видя (най-сетне) функционалности, които се предлагат само за мобилните администратори – защото това значи mobile first.

Иначе приложението не включва всички възможности, които имат администраторите в уеб (дано това се промени), но позволява в движение и набързо да се поддържа актуалност и да се води диалог с феновете, докато администраторът се добере до десктоп, откъдето да продължи дейността си по-задълбочено.

Вашият коментар