Categories
Mobile

Краят на Forecast

Loading

Преди дни, в началото на месеца – на 9 юни – споделих за малко приложение, което много харесвам – Forecast. Налично за iPhone и Android, то позволяваше да се вземе контрол върху планирането на срещи с приятели, вместо да се разчита на чистата случайност те да са наоколо и/или на разположение. Харесвах го и го ползвах редовно, защото работеше съвместно с Foursquare, а не въпреки него и му добавяше функционалност, която ми липсваше. Решаваше ми проблем.

На 7 юни им изпратих мейл, в който питах как ще се развива приложението след като Foursquare отива встрани от check-ins (отбелязванията на места) и се насочва към препоръките (recommendations). Питах дали смятат да запазят досегашната посока на развитие или ще изберат друга (и каква ще е тя). Не получих отговор на въпросите ми. До вчера, когато получих мейл, в който разработчиците споделят, че от 1 юли приложението и сайтът спират да функционират. Причината е липсата на средства, с които да ги издържат.

Наистина решение, което идва шокиращо, защото приложението беше безплатно, не показваше реклами (като някакъв отчаян ход), нито продаваше допълнителни услуги или подобни неща – нищо, разработчиците са имали едни пари, които са били заделени за него и… докъдето стигнат. Е, не стигнаха.

Жалко, наистина имаше потенциал и начини както да се развива, така и да бъде печелившно, не да разчита на щедрите венчър капиталисти или бизнес ангели.

За края на приложението писаха и ReadWriteWeb, TechCrunch.

Вашият коментар