Categories
Театър

Черна комедия

Loading

черна комедия

В Младежки театър „Николай Бинев“ в столицата текат последните репетиции на премиерния спектакъл „Черна комедия“ от Питър Шафър. Постановката е на Петър Кауков. Сценография и костюми – Милена Пантелеева, сценично движение – Емил Видев. Участват Дарин Ангелов, Мила Банчева, Вера Среброва, Явор Спасов, Деян Ангелов, Стефан Мавродиев, Искра Донова и Стефан Германов.

черна комедия

„Черна комедия“ e едноактна пиеса от британския драматург Питър Шафър. Действието се развива в Лондон, в апартамента на Бриндсли. Той, заедно с годеницата си, Керъл, „заемат“ обзавеждането на съседа на Бриндсли, Харолд, за да впечатлят чрез него бащата на Керъл, полковник Мелкет. Бринсдли е беден художник, който се опасява полковникът да не му откаже ръката на дъщеря си заради положението си.

Планът се проваля когато токът внезапно изгасва. Един по един започват да идват останалите герои. Първа идва възрастната съседка на Бриндсли, Мис Фърнивал. След това се появява полковник Мелкет, а накрая неочаквано се появява и Харолд, което налага Бриндсли да върне незабелязан „заетите“ мебели без Харолд да го заподозре в кражба…

Сътворението на човекаСмях се от сърце още докато редактирах превода на Петър Кауков, мога да си представя какво ще е в салона – взривове от смях, бурни аплодисменти, подвиквания… Даже смятам да се вдигна и да ида до София, за да гледам представлението. А концепцията за рекламните материали е повече от добро попадение – много ме израдва заигравката в посока фреската на Микеланджело от Систинската капела „Сътворението на човека“.

Премиерата е на 12 април, а билетите вече са пуснати в продажба. Подарете си 105 минути гарантирано забавление и отлично настроение.

рекламните материали са направени от Георги Вачев
снимката на фреската на Микеланджело е взета от Общомедия

2 replies on “Черна комедия”

Анонимен каза:

Гледах и не вярвах на очите си. Артистите ужасно преиграват. Тъпо и скучно представление. Какво аплодираше пълната зала не знам. Тъжна работа.

Gil_Gamesh каза:

Гледах и не вярвах на очите си. Артистите ужасно преиграват. Тъпо и скучно представление. Какво аплодираше пълната зала не знам. Тъжна работа.

Вашият коментар