Categories
Интернет

Предефиниране на блогването

Loading

Мислене в кутията

В една своя публикация във Facebook споделих желанието си и интереса си да експериментирам с различни видове блогване и създаване на нови съдържания.

Този ми интерес беше и продължава да е мотивиран от факта, че блогването е мъртво, остаряло като концепция1, а от друга – допълнително стимулирано от темата на уеб семинара на БГ Сайт тази година – „Уеб:Предефиниране(в който и аз имам презентация, темата ми е „Социални медии:Краят.“).

Така се роди идеята за експеримент, който беше посрещнат с ентусиазъм и подкрепен от Фондация БГ Сайт (обсъждах идеята с Жюстин Томс).

И така, по време на церемонията по Награждаването на победителите от конкурса за най-добри сайтове БГ Сайт 2011 и уеб семинара, имам прекрасната възможност, заедно с всички участници, гости, организатори, спонсори, посетители, приятели, съмишленици, заедно да предефинираме блогването.

Ще бъда въоръжен с традиционен инструмент – диктофон, ентусиазъм, Интернет и няколко различни традиционни и недотам платформи, с които да експериментирам и да опитвам да придавам нов смисъл и начин за създаване на съдържания. За различни аудитории.

Ще бъда изключително любопитен, ще взимам интервюта, ще събирам и записвам клюки, мисли, идеи, ще задавам отделни въпроси, ще искам коментари по различни неща, които вълнуват мен или събеседника/събеседниците ми. Ще бъда нахален! И ще правя опити да пренасям почти в реално време всичко и онлайн, ексклузивно за БГ Сайт, за техния блог, за моя, за всички, които проявят интерес.

Ще е супер възможност да ми подшушвате „бъдещи творчески планове“, да анонсирате нови продукти, услуги, възобновяване или възраждане на стари и въобще всичко, което се случва около вас и нещата, които ви вълнуват.

Ако някой има интерес и техническа възможност да създава, продуцира, реализира и експериментира с видео материали, може да се свърже с мен, за да се координираме, уговорим, да се допълваме и да направим опит да предефинираме традиционното и използването на стари похвати по нов начин.


Show 1 footnote

  1. но това ще го чуем официално по време на SXSW 2012 от Робърт Скобъл 🙂

Вашият коментар