Блогъри ходят на театър

Ходенето на театър е нещо нормално. От доста време насам съм особено доволен, че мога да го превръщам в нещо специално за околните, като ги каня на едно или друго представление в някой от театрите из страната. Това ми доставя голямo удоволствие — да знам, че съм подарил на някого възможност да се забавлява. И понеже не мога да подарявам хляб, подарявам зрелища.

И така, по случай рождения ми ден утре, почерпих няколко блогъра с покани за театър. Някои ми отказаха, други веднага приеха. През февруари те ще ми гостуват тук, в блога, за да разкажат какво са гледали и да сопделят впечатленията си от и за спектаклите.

има и още, но още уточнявам дати, имена, заглавия, затуй не съм ги включил в списъка, но веднага щом станат ясни, ще публикувам и тях.

блогъри пишат за театърВсички поканени получиха покани за двама, за да могат да споделят преживяването с избран от тях човек. Общата стойност на поканите е около 300 лв, които бяха покрити от bgbileti.com и водещите български театри, на които най-сърдечно благодаря.

Лично аз очаквам с огромно нетърпение началото на месец февруари, когато ще започна да публикувам, една по една, рецензиите и отзивите. Защото в крайна сметка мнението на зрителите е много по-интересно и по-важно от мнението на театралната критика, която може да бъде прочетена във всеки вестник или списание. Защото театър не се прави за критиката, а за публиката. И обратната връзка зрител-театър е много важна, а театрите нямат (все още) навика да се вслушват в думите на публиката. А публиката няма къде да сподели впечатленията си от видяното. Досега. И сега заедно ще променим това.