Categories
Кино

Доза смотани филми

Loading

Филмите по-долу не заслужават отделни публикации. Някои от тях бяха в списъка ми за гледане, попаднали незнайно как, за други имах големи очаквания, които не се оправдаха, трети ми бяха препоръчвани…. в крайна сметка всички са под личния ми праг на посредствеността и за които съм сложил оценка по-ниска или равна на 5 (от 10) в imdb.

Гледайте на своя отговорност, бяхте предупредени! 🙂

Insidious

Това, което започва като филм за къща с прираци бързо се превръща в глупост – оказва се, че не къщата е населена с призраци, а за уж по-интересно детето е обладано от гадното изчадие. Оказва се, че единствено и само бащата може да се справи с чудото. И следва едно лутане в подсъзнанието (!) на изпадналото в кома дете за откриване и спасяване както на детето, така и на самия баща – преследвани от гадости.

Поуката – не си купувайте къща, в която има часовник с махало! Защо – не е ясно, ама все пак…

А-ха да изпадна и аз в кома от скука. Оценката ми – 2/10

Tresspass

Този филм на български са го превели „Мръсна игра“. Не помня защо го гледах и как достигна до мен, но без никакви притеснения мога да му пиша 3/10.

Принципно около сюжета можеше да се завърти по-добър филм, отколкото гледах, а между главните герои можеше малко от малко да се чувства, че са мъж и жена, не на това да се подчертава в реплики – дотолкова и Кидман, и Кейдж бяха отдръпнати. А пък нелепия инцидент в края, разкрил все пак парите, беше черешката на отегчението.

Никълъс Кейдж защо навсякъде, във всички филми, е еднакво дървен?

The Crazies

Това го гледах, защото ми хареса плаката – за съжаление единственото свястно нещо във филма. Вече не помня причината, но поради нея, хората започват да изчаткват. И да изглеждат нелепо, като зомбита, излезли от гроба. По-скоро смешно, отколкото ужасно. Със зор – 3/10.

The Tall Man

В малък град в САЩ изчезват деца. Градската легенда обвинява за изчезването им Високия човек. Ама не е точно той. Абе… едва 4/10

Season of the Witch

Като се замисля, май не се сещам за хубав филм с Никалъс Кейдж, който да съм гледал наскоро – всичките са някаква боза, по един или друг начин. Кейдж си е същият навсякъде. Всъщност „Сезонът на вещиците“ можеше да е добър филм, стига да ги нямаше свръхестествените простотии.

Щеше да е над средното ниво ако разчиташе на историческата достоверност, вместо на свръхестествените простотии. 5/10

Priest

В един постапокалиптичен свят, човечеството е изправено срещу заплаха от вампири. Срещу тях се опълчва Църквата, която се изживява, за нуждите на филма, като Big Brother. Църквата контролира града и отблъсква вампирските нашествия чрез специално тренирани свещеници. Антиутопичен свят, в който се чудиш на кой му е хрумнало такова съчетание… 5/10.

The Dark Knight Rises

Това, което трябваше да е достоен завършек на трилогията на Нолан за Батман, всъщност се оказа доста посредствен финал. Филмът, сам по себе си, може и да е добър, но той не е самостоятелна единица, а част от по-мащабен проект. И след главозамайващата роля на Жокера във втората част и високовдигнатата летва, тук ставаме свидетели на изчерпано вдъхновение и изцеждане на франчайза. За съжаление. 5/10

Вашият коментар