Categories
(анти)Реклама Уеб стратегия

Попитай Владо

Loading

попитай Владо

Забелязахте ли вече банерчето от по-горе на страниците във Facebook? А цъкнахте ли вече на него? Е, аз го направих.

Не знам кой е Владо и защо трябва точно него да попитам, при положение, че използвам други услуги за получаване на отговори на хрумналите ми въпроси, но все пак надникнах да видя за какво иде реч зад банера.

Банерче като това или крие зад себе си нещо новаторско и хитро, или е нещо сковано набързо, необмислено и недотам добро (за да не казвам лошо!). Е, според мен, в този случай иде реч за второто.

Зареди се таб от страница на бранд във Facebook, включващ следната картинка (нарочно съм изрязал от екранния кадър фирмата, която го е „разработила“, ще я спомена по-късно):

Попитай Владо

Мнозина биха си направили труда да погледнат в ляво логото на бранда. Много голяма част, обаче, явно или са пропуснали, или той нищо не им говори (с други думи – неразпознаваемост на марката). Но да се върнем на темата. Срещу едно „харесване“ на страницата, Владо ще ви отговори на въпросите, които ви тормозят. Ето реални примери на зададени въпроси (оригиналният кривопис е запазен):

Нямам късмет с връзките. Какво да правя?
kak1v 6te e uspeh1t mi v kraq na godinata?
Рибките пишкат ли ? 😀
Dian Kostadinow gei li e????
България още под турско робство ли е ?
Имаш ли косми на гъзa???
Vlado, kfo she ima za ve4eriq ??
Za6to nemoga da nsmerq rabota v golqm grad kato Varna
Колко гола ще нажика Дембеле на Ц(*КА в първия кръг от пролетния полусезон? 😀
maika i tatko 6te mi dadat li pari da si kupq nov pulover?

Смешно е, наистина, защото под всеки от въпросите има по някой остроумен отговор от въпросния Владо.

Къде е проблемът? Страницата е на netbook.bg и Владо е техен служител. И въпросите от картинката по-горе вече изглеждат някак по-иначе, по-конкретни, когато това е ясно. Имаш въпрос за компютъра си, питай Владо! Но създателите са пропуснали да уточнят това, най-важното нещо.

Не ми е ясно кому е нужно страницата да има много почитатели, които са я „харесали“, при положение, че, видно е, 2/3 от тези, които са я харесали заради рекламата, видимо не са заинтересувани от продуктите, които предлага фирмата. А и при следващите няколко натрапчиви съобщения/обновявания от страницата, голяма част от тези „харесващи“, ще са се махнали. Останалите просто ще игнорират посланията, защото не ги касаят/не ги вълнуват/не са за тях…

Аз не „харесах страницата“, но стената (където се задават въпросите) е публично достъпна и всеки може да прочете доста бисери.

А аз, ако имах толкова свободното време, колкото отделя Владо да отговаря на глупости, бих свършил още някаква полезна работа за онези, които наистина биха се възползвали или се възползват от продуктите и услугите на фирмата.

А вие?

One reply on “Попитай Владо”

[…] This post was mentioned on Twitter by Dimitar Tsonev, Ivan Bedrov. Ivan Bedrov said: RT @dtsonev: от блога: Попитай Владо http://dtsonev.nailsecrets.eu/blog/ask-vlado-773/ […]

Вашият коментар