Categories
Ежедневно

42

Loading

Борислав Борисов

Боби избра да не навърши днес своите 42 години. Признавам си, трудно ми е да пиша за него в минало време и все още (а и вероятно задълго ще) изтръпвам, когато видя аватара му да се показва в потока, когато някой ретуитне някое негово съобщение.

Всичките откровени глупости, които бяха изписани в пресата не са способни да променят изграденото ми с годините мнение за него. Онези, които го познаваха (дори и само виртуално, като мен), също не биха променили мнението си. Те по-скоро биха заклеймили жълтата журналистика у нас. Както направи той, всъщност.

За годините, в които се познавахме (макар и само виртуално, за съжаление), Борислав подсили любовта ми към Умберто Еко (когато се запознахме се оказа, че и двамата четем „Баудолино“ – той го препрочиташе за пореден път, а аз точно го откривах).

Научи ме, че не е важно да имаш много приятели, важното е да имаш приятели, с които можеш да споделяш всичко. Той не криеше, че има много и страхотни приятели и се гордееше с тях. (За съжаление с никой от тях/нас не сподели изцяло тайната си)

Убеди ме, че е важно качеството, а не количеството. Беше мъдър човек, говореше малко, но всяка негова дума беше пропита със смисъл. Затова обичаше Twitter и ограничението в обема, което поставя, каращо хората да се замислят как с малко думи да споделят много.

Успя да ме убеди, че е важно съдържанието, а не обвивката (не пропусна да ми го припомни и в последния ни разговор). Доказа го и след това.

borislavb @Twitter

И настана мигът, в който тръгвам по задачи към центъра. 🙂

2:31 PM Dec 11th, 2010 via web

… на сърцата ни, вселената и всичко останало.

Почивай в мир, ние ще те помним! Такъв, какъвто искаше да те запомним!

4 replies on “42”

Признавам, не мога да блогна за него днес. Може би, защото е твърде лично. Но ще се отчета във fb и Туитър.

и аз не мога. Затова го написах вчера, като на няколко пъти спирах, изтривайки всичко или тотално редактирайки го – лутах се от болезнено лично до информативно безлично. Когато се получи нещо що-годе читаво, го пуснах да се самопубликува само, с днешна дата.

Признавам, не мога да блогна за него днес. Може би, защото е твърде лично. Но ще се отчета във fb и Туитър.

Вашият коментар