Categories
Кино

Няколко филма, които изгледах през последните дни

Loading

Повечкото насъбрали се почивни дни и застояването у дома ми позволиха да изгледам няколко филма, които отдавна седят в списъка ми и изчакват. Поради някаква причина в последно време въобще не успявам да се съсредоточа на филм, който не гледам в киносалона. Свободното време сега, обаче ме задържа пред екрана. Ето какво гледах (и оценките, които сложих):

Oblivion / Забвение

Oblivion / ЗабвениеЗабвение беше визуално забавление. Много добър и красив сет, много добра игра на Том Круз. Не очаквах нищо повече, но блудкажа, който получих накрая ме принуди да намаля драстично оценката ми в imdb от 6/10 на 5/10. Пък и със сигурност не превъзхожда Интерстелар.

Ender’s Game / Играта на Ендър

Ender's Game / Играта на ЕндърИграта на Ендър е от онези филми, които стават за убиване на времето, стига да не си чел книгата. Ако си, обаче, нещата загрубяват и се разочароваш искрено.

Оценката ми в imdb – 4/10.

Gravity / Гравитация

Gravity / ГравитацияГравитация се оказа от надценените заглавия. Плосък, много плосък сюжет, лишен от всякаква креативност и оригинални идеи. Физиката във филма е изключително странна и това дразни дори лаици като мен. Такива неща убиват цялото усещане за атмосфера. Въпреки това Сандра Бълок, при все че не ми е сред любимите актриси, се справя прекрасно.

Оценката ми в imdb – 4/10

Her / Тя

Her / ТяТя се оказа недотам лошо филмче за убиване на малко свободно време/приспиване. Напомни ми, че такова нещо вече съм гледал – S1m0ne с Ал Пачино. Приятен за гледане, ненатрапчив, но и определено не е от филмите, които би запомнил и които би обсъждал с приятели. Следва някакъв предвидим и недотам дълбок сюжет, но това е нещо нормално за филми като този. Въпреки това го изглеждаш докрай, след което се усмихваш и продължаваш нататък, защото е изпълнил предназначението си.

Оценката ми в imdb: 4/10

Вашият коментар