Вземи тая близалка

Take this lollipop

Един нов сайт набързо придоби особена вирусна популярност. Съвсем обикновен сайт, дори при други обстоятелства не бихте го забелязали – една оргомна синя близалка, бутон за свързване чрез Facebook и голям надпис, който гласи I DARE YOU („предизвиквам те“).

Сайтът е Take This Lollipop и любопитството какво се крие зад близалката ви кара да свържете сметката си във Facebook със сайта. И оттам насетне…

…ставате свидетели на най-страшните си кошмари, свързани с личните ви данни и информацията, която споделяте онлайн. Оказвате се герой във видео, което събира информации от профила ви и я вплита в сюжет от филм на ужасите… по начин, по който няма как да не повярвате, че е истина… по начин, който ви държи в напрежение, настръхнали и евентуално – в уплах.

Виждате мръсния потен мъж, тъмната му стая, компютъра… Facebook. Този човек не гледа какво да е, той разглежда вашия профил и се рови в него. И това, което вижда и открива, отключва в него лудостта…

Стиска ли ви да си вземете близалка? Стиска ли ви да изчакате 1 час след това? Наистина ли дадохте разрешение сайтът да използва толкова много от личните ви данни в профила само за една близалка?! Лошо!

 • Здравейте! Това е просто коментар.
  За да триете и редактирате коментари просто влезте с потребителското си име и разгледайте отново коментарите на тази публикация. Ще намерите връзки за редактирането и триенето на коментарите.

 • Светът

  Здравей, Димитър!

 • Иван Савков

  сайтът нещо не работи 😀

  • току-що го изпробвах от 2 независими места, през независими доставчици на Интернет, и си работи. Но, както написах, популярността му е голяма (и расте), възможно е да не успява да издържа постоянно на натоварванията.

 • Хммм…. интересен подход за привличане на вниманието към безконтролното и невнимателно споделяне на лична информация. 🙂

  • да, идейно е, за съжаление обаче май се приема повече като хумор, отколкото като нещо сериозно.