Categories
Софтуер

Случайна публикация при всяко презареждане

За един сайт, задвижван от WordPress, ми трябваше решение, което при всяко презареждане на страницата да се показва различна публикация от определена категория. В крайна сметка седнах и сътворих следната дивотийка. Вероятно е много нескопосана и има значително по-лесно решение на проблема (както и по-елегантно), но това успях да сътворя аз. Споделям го с надеждата, че на някой може да му е полезна и ще спести дълго главоблъскане.

< ?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?>

< ?php static $count = 0; if ($count == "1") { break; } else { ?>

< ?php query_posts('showposts=1&orderby=rand&cat=9'); ?>
< ?php while (have_posts()) : the_post(); ?>

< h2>< a href="“ rel=“bookmark“ title=“Устойчива препратка към < ?php the_title_attribute(); ?>„>< ?php the_title(); ?>< /a>< /h2>

< ?php the_excerpt(); ?>
< ?php endwhile; ?>

< ?php $count++; } ?>
< ?php endwhile; ?>
< ?php endif; ?>

(Забележка: ако някой реши да го ползва, да премахне интервала след отварящата скоба)

Всъщност няколко дни след като сътворих горното писание, открих готов plugin, който прави същото. Не съм го изпробвал, но ще го разгледам, за да видя кое как е реализирано.

By Димитър Цонев

Аз съм Димитър Цонев и съм независим уеб стратег и анализатор — изследвам какво се е променило в дигиталния свят и как то дава отражения на бизнеса, както и за начини, по които да се подобри използването на новите технологии.

Също така съм дигитален футурист — следя за новите тенденции и начините, по които те ще окажат или вече оказват влияние на бизнеса и отделните потребители.

Повече за мен можете да прочетете на тази страница, а можете да се свържете с мен по някой от следните начини.

2 отговори на “Случайна публикация при всяко презареждане”

Вашият коментар