Categories
Facebook

Данните ви, които Facebook споделя

С течение на времето Facebook все повече и повече се отваря към света, разкривайки все по-голяма част от информацията, която потребителите споделят за себе си.

По-долу са включени няколко графики, които показват какво и с кого е било споделяно. Важно е да се отбележи, че графиките показват споделеното при настройки за поверителност по подразбиране, а потребителите имат възможности да ограничават или позволяват споделянето на тези информации. Възможно е да има неточности, тъй като степените на отвореност са според условията за поверителност на данните на Facebook; ако забележите неточности, споделяйте, за да бъдат коригирани.

Първата графика е от далечната 2005-а, a последната – при последното актуализиране на политиката им за поверителност през април, когато заявиха, че ще колонизират мрежата.

(всяка една от графиките има малко по-голяма версия; за да я видите, щракнете върху съответната графика)

Frame 1

Frame 2

Frame 3

Frame 4

Frame 5

Frame 6

С благодарност на Matt McKeon за графиките.

10 отговори на “Данните ви, които Facebook споделя”

потребителите винаги са имали възможност да регулират степента на разкритост на информацията, която споделят. Това тук са графики, които показват как са настройките по подразбиране, ако не бъдат променени по един или друг начин през настройките или преди самото споделяне на информацията.

потребителите винаги са имали възможност да регулират степента на разкритост на информацията, която споделят. Това тук са графики, които показват как са настройките по подразбиране, ако не бъдат променени по един или друг начин през настройките или преди самото споделяне на информацията.

Tina Delieva May 18 at 23:06
Sorry to have to send it!
Facebook is becoming more crowded and there are many complaints that it is very slow. Reports indicate that the reason is too many non-members aktivvnite on Facebook and on the other hand, many new members Facebook.

We will send this message to see whether its members are active or not. If you're active, you may send at least 15 other users using Copy and Paste to show that they are still active. Those who do not send this message within 2 weeks will be deleted without hesitation to create more space.

Send this message to all your friends and mfarmi see that there is still active, and will be deleted.

The founder of Facebook,
Mark Zuckerb

Вашият коментар